Hoewel het hardlopen op dit moment door de winterse omstandigheden even wat lastiger is, heeft de TC voor de komende periode weer een nieuw schema gemaakt. Omdat we door de voortdurende pandemie helaas nog niet in groepsverband mogen en kunnen trainen, is bewust gekozen voor een sober programma over een korte periode. Dus geen uitdagende en gevarieerde heuveltrainingen op onze prachtige locaties, maar wel veel tempotrainingen die je met 2 tallen prima kan afwerken. We moeten nog even doorbijten, maar het gaat zeker goed komen. Het is 's avonds alweer wat langer licht en daar wordt iedereen blij van.

Download hier het meest actuele trainingsschema

Print het schema uit en hang het aan de binnenkant van een kastdeurtje in de keuken, zodat je altijd op de hoogte bent van het programma. Veel hardloopplezier! 

Heb je vragen over het schema? Neem dan contact op met de trainers, zij staan voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden en jou te begeleiden naar jouw persoonlijke hardloopdoelen. 

De trainers maken schema's en routes in aanloop naar verschillende wedstrijden gebaseerd op een bepaald doel. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lopers die zich voorbereiden op bijvoorbeeld een 10 KM wedstrijd, een Halve of een Hele Marathon. Elk schema bevat een bepaalde opbouw, waarin goed gekeken wordt naar de verhouding tussen training en rust. In een periode van 3 weken vindt er een opbouw plaats van relatief licht naar zwaarder in de 3e week. Na deze 3 weken is het schema weer gericht op herstel van de inspanningen de weken ervoor. 

Heb je een bepaald doel waar je naar toe wilt werken? Volg het schema en luister naar jouw lichaam om jouw doel te behalen én wordt tegelijkertijd een betere loper!